Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

de xana in Prajituri, 10 Apr 2014 | 7286 vizualizari

 

Yeeey! Am ajuns la 100 de retete, cam greu dar asta e din cauza lenii de cele mai multe ori :) Nu puteam sa va aduc decat ceva bun, un desert usor si pufos!

 

INGREDIENTE

  • 140 gr branza Philadelphia
  • 80 ml lapte
  • 40 gr margarina sau unt cu continut ridicat de grasime
  • 50 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 75 gr galbenus de ou
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 180 gr albus de ou
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100:

Incalzim laptele pana il simtim cald bine la atingere, dar nu fierbinte. Il turnam peste branza si margarina taiata in cubulete, ambele la temperatura camerei. Amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile si sucul de lamaie si continuam sa amestecam cu telul. Trecem acest preparat de doua ori prin sita pentru a desface toate cocoloasele de branza.


Cernem faina, amidonul si sarea si le adaugam preparatului anterior, amestecand cu telul pana la omogenizare.


Batem albusurile cu mixerul pana devin o spuma alba(bulele de aer trebuie sa fie mai mici si nu mari) apoi, fara a ne opri din mixat, adaugam putin cate putin cele 100 gr de zahar. Mixam pana albusurile se mai intaresc, aproape ca pentru bezea(putin mai moale).


Adaugam albusurile peste primul amestec, in trei etape, amestecand cu un tel dupa fiecare adaugare, dar usor, atat cat sa omogenizam, pentru a nu pierde tot aerul din albusuri.


Batem de 2-3 ori castronul de masa pentru a iesi bulele de aer mai mari si punem preparatul in tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe baie de aburi(am pus forma intr-o alta mai mare cu apa fierbinte, apa care ajunge doar pana la jumatatea formei cu prajitura). Punem prajitura pe gratarul de jos a cuptorului, pentru a nu se rumeni mult deasupra, iar cand observam ca a inceput sa creasca, reducem temperatura la 170 de grade.


Este gata in cca 1 ora si 10 minute, dar depinde de cuptor. Pentru a va ghida mai bine, introduceti o scobitoare in centru iar cand aceasta prezinta firmituri pe toata lungimea cand o scoateti, este gata.


Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet, apoi scoateti din forma.


Bon appetit!



 

TIPS-URI

1

E normal ca mare parte din branza sa se lase la fund si suprafata sa fie putin mai pufoasa ca restul prajiturii

2

Am folosit o forma cu diamentrul de 23 cm dar puteti folosi o forma mai mica pentru a iesi mai inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

xana 1

13.04.2014, 17:17

MOKUSKA 1

19.05.2014, 13:56

Reteta minunata, prezentarea pe masura! Felicitari si la mai multe retete minunate!

xana 1

19.05.2014, 14:12

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii