Prajitura pufoasa cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 5 Aug 2015 | 4551 vizualizari

 

Am intrebat-o pe micuta mea cum arata prajitura perfecta.
Raspunsul ei m-a uimit: branzica, ciocolata si capsuni.
Asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • a. blat
  • 4 oua mari
  • 20 lg de faina
  • 4 lg gris
  • 24 lg lapte
  • 20 lg ulei
  • 20 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 lg cacao Dr. Oetker

b. crema de branza

  • 1 cutie crema de branza Delaco
  • 250 ml frisca vegetala

c. jeleu de capsuni

  • 2 lg sirop de capsuni
  • 1 plic gelatina decor Dr. Oetker
  • 5 lg apa

Capsuni pentru decor.

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni:

Blatul
Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt.
Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele.
La urma adaugi faina  si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie.
Jumatate din compozitie o torni in tava iar in cealalta adaugi cacaoa si o torni peste compozitia galbena.

Dai tava la cuptorul preincalzit si lasi cca 40 de minute( verifici cu o scobitoare).
Cand s-a copt il lasi sa se raceasca in tava, ideal pana a doua zi( daca nu ai timp, lasa-l macar 3 ore).
Scoti blatul din tava si il tai pe jumatate.

Crema
Bati frisca si apoi adaugi crema de branza.

Jeleul de capsuni- se prepara doar dupa ce ai montat prajitura!
Gelatina o dizolvi in amestecul de sirop cu apa si pui la foc mic. Amesteci cu un tel mic si lasi sa fiarba 1 minut, apoi o dai la rece 2 minute, dupa care o torni cu o lingura mare peste fructe.

Montare:
Peste prima jumatate de blat asezi jumatate din cantitatea de crema , apoi acoperi cu celalalt blat. Intinzi restul de crema. Fructele le speli si le tai in jumatati, apoi le asezi peste crema.
In acest moment prepari jeleul si il torni peste fructe.
Dai totul la rece pentru 3 ore.

Servesti prajitura in portii cat vrei tu de mari.

 

P.S. Poti inlocui capsunile cu ce fructe vrei tu: zmeura, afine, nectarine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece