Prajitura pufoasa cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 5 Aug 2015 | 1841 vizualizari

 

Am intrebat-o pe micuta mea cum arata prajitura perfecta.
Raspunsul ei m-a uimit: branzica, ciocolata si capsuni.
Asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • a. blat
  • 4 oua mari
  • 20 lg de faina
  • 4 lg gris
  • 24 lg lapte
  • 20 lg ulei
  • 20 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 lg cacao Dr. Oetker

b. crema de branza

  • 1 cutie crema de branza Delaco
  • 250 ml frisca vegetala

c. jeleu de capsuni

  • 2 lg sirop de capsuni
  • 1 plic gelatina decor Dr. Oetker
  • 5 lg apa

Capsuni pentru decor.

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni:

Blatul

Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt.

Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele.

La urma adaugi faina si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie.

Jumatate din compozitie o torni in tava iar in cealalta adaugi cacaoa si o torni peste compozitia galbena.


Dai tava la cuptorul preincalzit si lasi cca 40 de minute( verifici cu o scobitoare).

Cand s-a copt il lasi sa se raceasca in tava, ideal pana a doua zi( daca nu ai timp, lasa-l macar 3 ore).

Scoti blatul din tava si il tai pe jumatate.


Crema

Bati frisca si apoi adaugi crema de branza.


Jeleul de capsuni- se prepara doar dupa ce ai montat prajitura!

Gelatina o dizolvi in amestecul de sirop cu apa si pui la foc mic. Amesteci cu un tel mic si lasi sa fiarba 1 minut, apoi o dai la rece 2 minute, dupa care o torni cu o lingura mare peste fructe.


Montare:

Peste prima jumatate de blat asezi jumatate din cantitatea de crema , apoi acoperi cu celalalt blat. Intinzi restul de crema. Fructele le speli si le tai in jumatati, apoi le asezi peste crema.

In acest moment prepari jeleul si il torni peste fructe.

Dai totul la rece pentru 3 ore.


Servesti prajitura in portii cat vrei tu de mari.



P.S. Poti inlocui capsunile cu ce fructe vrei tu: zmeura, afine, nectarine...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.08.2015, 22:28

Nu poate fi decat delicioasa!

-Licurici- 1

07.08.2015, 10:34

Arata foarte bine!

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:52

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Panettone cu crema de branza si fruct kaki