Cherry cupcakes

de Poliana in Prajituri, 27 Iun 2012 | 3908 vizualizari

 

Sa va mai zic ca-mi plac ciresele? Stiti deja asta...Acum va spun ca-mi plac cupcakes(urile) si muffins(ii) pentru ca mi se par usor de facut, sunt niste prajiturele foooarte gustoase si arata foarte bine. Asa ca azi va servesc cu cherry cupcakes...cine vrea? :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cupcakes (12-16 bucati)
  • 80 gr unt
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 240 ml lapte gras
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr cirese spalate si curatate de samburi
  • Ingrediente topping
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr crema de branza
  • 50 gr zahar
  • 50 gr cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry cupcakes:

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta.

Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare. Albusurile le punem separat intr-un bol.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, si adaugam in reprize in compozitia de unt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca de smantana groasa.

N-am uitat de albusuri :D Le batem spuma tare cu sarea, apoi le adaugam in compozitia de cupcakes, amestecand usor cu o spatula.

Incalzim cuptorul la 180 grade, pregatim tava de briose cu hartie de copt, si punem cate una-doua linguri de compozitie. Adaugam ciresele rupte in jumatati, si daca mai avem compozitie putem sa mai turnam putin si deasupra cireselor.

Lasam la cuptor aproximativ 25-30 de minute, dar nu mai mult de 30 ca altfel se usuca prea tare. Le scoatem cu grija din cuptor, si le lasam la racit.

Acum ne apucam de topping...adica luam frisca de la frigider si o batem bine cu zaharul pana se intareste bine de tot. Separat mixam putin branza pana devine cremoasa, si o adaugam usor in frisca, folosindu-ne de o spatula.

In aceasta compozitie adaugam si ciresele taiate marunt, mai marunt decat am facut-o eu pentru ca bucatile mari m-au deranjat la ornat...Dam compozitia la rece pana in momentul ornarii.

Cand sunt reci cupcakes-urile noastre, le ornam dupa preferinta si inspiratie (poate mai buna decat a mea) :D

Blatul de la cupcakes a iesit chiar bun, aerat dar nu prea tare, dulce dar nu foarte dulce, cu gust de ciocolata si parfumat de aroma cireselor.

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry cupcakes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu visine