Prajitura cofeinizata

de ela in Prajituri, 16 Feb 2013 | 3541 vizualizari

 

imi plac prajiturile cu cafea si cu nuca...am descoperit asta de curand :)))...crema la prajitura este mai moale,dar este un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 plic 1,8gr ness
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • CREMA:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 ml cafea naturala tare
  • 150 gr nuca
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 200 gr margarina moale
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata cu lapte (eu am avut mosi de ciocolata de la craciun)
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura esenta de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cofeinizata:

Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari.


Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam bine pana se intaresc.Adaugam galbenusurile.


Cernem faina si o amestecam cu nesul,praful de copt si zaharul vanilat si incorporam in compozitia de oua si amestecam usor de jos in sus.Punem si nuca macinata si amestecam usor in continuare.


Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea).Scoatem din forma si lasam la racit.


Pregatim budinca:punem intr-o craticioara laptele(lasam cateva linguri pe care le amestecam cu praful si zaharul pe care le punem in lapte cand incepe sa fiarba).


Luam de pe foc si adaugam margarina moale si amestecam pana se topeste.Adaugam esenta de cafea si punem treptat cafeaua,amestecand usor.La final adaugam nuca maruntita.


Ungem blatul cu crema.


Punem ciocolata bucatele intr-o craticioara,adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste.La final,incorporam esenta de cafea si uleiul si omogenizam bine.


Turnam glazura peste crema si dam la rece cateva ore inainte de a taia.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cofeinizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Alina26 1

30.05.2013, 23:20

imi place cum arata!!!!

ela 1

30.05.2013, 23:37

Alina,a fost tare buna

adry88 1

31.05.2013, 09:58

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cafelina