Chifle americane- New England Fantan

de RuxyRux in Piine, 6 Ian 2017 | 2454 vizualizari

 

Chifle elegante americane, minunate la gust si ca textura deosebite, desprindeti-le in felii si mancati-le cu unt proaspat...calde sau reci sunt o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 15 gr drojdie proaspata
  • 75 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 75 ml lapte
  • 65 gr unt
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou batut usor
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle americane- New England Fantan:

1. Se pregateste o tava cu forme de briose care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 min.

2. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste pana devine caldut.

3. Se cerne faina, se pune in vasul de framantat, iar sarea pe margine. Se adauga amestecul de drojdie, cel de lapte si unt si oul batut si se framanta un aluat moale,  apoi 5-8 minute, pana devine elastic, apoi se asaza intr-un vas uns cu ulei sau unt si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la dospit o ora.

4. Aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina, se aplatizeaza si se framanta usor pana devine elastic. Se intinde in forma unui dreptunghi cu dimensiunile 45/30. Se topeste restul de unt si se unge cu el suprafata aluatului. Aluatul se taie pe lungime in cinci fasii egale, se asaza unele peste celelalte si se taie in fasii egale de cate 5 cm( ies 9 bucati).

Unul dintre capetele fasiei suprapuse se lipeste si se asaza cu partea lipita in jos in fomele de briose.

Se acopera cu o folie unsa cu unt si se lasa inca 30 sau 40 minute la dospit.

Chiflele se coc la 200 de grade pana se rumenesc ( in jur de 20 de minute)

Merita probate!

 

TIPS-URI

1

Daca le doriti dulci, adaugati scortisoara in untul cu care ungeti aluatul, iar cand le scoateti din cuptor, presarati-le cu zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle americane- New England Fantan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

08.01.2017, 13:10

Diuta scumpa....iti multumesc!

mihaelar63 1

08.01.2017, 23:20

Ce le-as mai desprinde eu !!!! Fenomenal de tentante si elegante

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:36

Multumesc scumpa mea! Te invit cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte