Paine cu faina neagra si susan

de Lau in Piine, 5 Apr 2020 | 3594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 300 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • cca 500 ml apa calduta
  • 3 linguri susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra si susan:

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul.

Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul si apa.

Framantam cu mainile pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios; daca este nevoie, mai adaugam apa sau faina.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in 2-3 bucati si presam cu palmele pana ce capata o forma dreptunghiulara sau rotunda pe masa infainata.

Cu latul palmei trasam o linie in centrul foii pe lungime, aducem o parte din foaie pana in centru, exact pana la linia trasata, apasam usor dupa care aducem si a 2 parte si apasam usor pentru a se uni cele 2 parti.

Prindem din nou laturile foii si le unim intre ele presand bine si capetele.

Punem painea cu partea cusuta dedesubt pe foaia de copt asezata in tava de cuptor.

Crestam usor cu un cutit bine ascutit si presam susan.

Lasam cca 1 ora la dospit dupa care coacem painea in cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

08.04.2020, 10:46

Buna!

Rocsi 1

11.04.2020, 20:17

Ce fain este, asa rustica!

Rocsi 1

11.04.2020, 20:17

Ce faina este, asa rustica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana