Chifle pentru burgeri

de Bya Ralu in Piine, 26 Feb 2016 | 996 vizualizari

 

Reteta este luata de aici https://saltnsasha.wordpress.com/2015/04/24/chifle-pentru-burgeri-si-nu-numai/, aveti grija cum modelati chiflele ,ca sa nu va iasa mega mari ca ale mele :))), in rest sunt bune, si am facut jumate de portie.
Varianta big :))

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina alba
  • 200 g apa calduta
  • 1 plic drojdie
  • 2 -3 linguri green sugar sau zahar normal
  • 3 linguri unt topit
  • ulei de masline pentru uns aluatul
  • faina pentru pudrat
  • seminte de susan
  • 1 ou+2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru burgeri:

Intr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa.


Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul, untul topit si se framanta bine aluatul. Va devenit usor elastic si moale, se formeaza o bila si se unge cu ulei de masline, se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la cald pentru 2 ore.


Se pune aluatul pe masa de lucru unde am presarat faina,se preseaza in forma unui dreptunghi si se taie in bucati egale (eu am taiat in 6 dar au iesit mari, taiati in 8 sau in 10 daca vrei mai micute).


Din fiecare bucata de aluat se formeaza o bila, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, se acopera si se lasa deoparte 1 ora (eu in schimb am avut cuptorul ramas cald si am bagat tava in cuptorul inchis dar cald pentru 20 minute.


Oul se amesteca bine cu putin lapte, se unge fiecare bila de aluat, iar deasupra se presara seminte de susan.


Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru burgeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

28.02.2016, 19:43

da sunt bune si goale

anca_rm 1

02.03.2016, 13:46

cele mai bune

Bya Ralu 1

15.03.2016, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Batbout - painici marocane (reteta video)