Placintele cu ciuperci

de loredanaaa in Piine, 14 Feb 2013 | 2355 vizualizari

 

Sunt asa de bune iar aluatul iese asa de moale si pufos incat m-a cucerit .Aluatul il puteti folosi si la retete dulci.Va recomand cu incredere aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 500g de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 750 ml Iaurt
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • o lingura de zahar si una de sare
  • drojdie de bere( o dizolvati cu cateva linguri de apa si adaugati la iaurt)
  • 3 pahare de faina alba(un pahar avand 250 ml)
  • un galbenus de ou pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu ciuperci:

Se face intai umplutura ca sa fie rece cand se va umple aluatul :


Ciupercile se calesc cu ceapa, se pune putin piper si sare dupa gust(in caz de e prea lichida ingrosati cu pesmet,sau scurgeti bine zeama)


Aluatul:


Amestecati laptele batut, uleiul, sarea, zaharul. Se pun intr-o cratita si le incalziti putin pe aragaz - aveti grija sa nu fie fierbinte.


Faina se amesteca cu drojdia si se adauga la ingredientele de mai sus.


Framantati aluatul - va iesi un aluat foarte placut si moale.


Lasati sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu un prosop sau cu folie alimentara.


Dupa ce s-a "odihnit" il mai framantati pe masa presarata cu putina faina si se mai lasa 20-25 minute, sa creasca frumos.


Dupa ce a crescut aluatul se taie bucatele mici, cat o nuca, daca le vreti mai mici, sau putin mai mari . Le faceti bilute si le puneti una langa alta.


Fiecare bila de aluat se intinde cu mainile sau cu facaletul cam de 5mm grosime si rotunde.


Se pune cam o lingura de umplutura pe fiecare.


Se lipesc marginile bine.Colturile se aduc usor spre mijloc si le lipiti putin.Intoarceti cu lipitura in jos si gata. Se pun pe o tava de cuptor cu hartie de copt.Se lasa 15 minute sa creasca putin in tava, apoi se ung cu un galbenus de ou si le dati la cuptor la 180-200 grade.


Cand sunt rumene deasupra si dedesubt ,sunt gata.Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca bine.


Sunt bune si calde si reci.


Umplutura se poate face in mai multe feluri:


- cartofii se mai pot amesteca cu branza de oi sarata, sau telemea;


- ceapa verde putin calita si amestecata cu oua fierte taiate bucati mici;


- varza proaspata calita cu putina ceapa, piper si sare;


- varza murata calita cu ceapa, piper+sare;


- amestec de cascaval cu telemea;


- orice carne tocata, calita cu putina ceapa, piper si sare.


- branza de vaci;


etc. cu ce va mai trece prin minte


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

loredanaaa 1

18.02.2013, 16:57

multumesc bunica ,faceti ca mie mi-a iesit din prima si sant bune.O sa fac din nou cat mai curand

babi5 1

21.02.2013, 05:23

Bune

loredanaaa 1

22.02.2013, 20:57

multumesc babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro