Aloo Paratha - Pâine indiană

de VanessaAli in Piine, 29 Aug 2015 | 900 vizualizari

 

De multe ori am vrut sa incerc o reteta din bucataria indiana, dar tot timpul ma gandeam ca e prea diferita de a noastra si ca poate nu o sa-mi placa. Bine, plus ca erau ingrediente de care nu mai auzisem niciodata :))
Ce a fost diferit la reteta asta? Faptul ca la ingredientele ciudate se dadeau variante mai normale :))) . Asa ca am zis ca merita sa incerc. Nu ma asteptam sa aiba mare succes la mine in familie, deci intelegeti surprinderea mea atunci cand am vazut cat de repede se termina, abia mi-au lasat una sa fac poza :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi foarte mari
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceapa medie rosie
  • putina sare
  • 300g faina
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo Paratha - Pâine indiană:

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii punem intr-un bol.


Urmeaza sa ii zdrobim foarte bine, ca pentru piure.Adaugam ceapa taiata marunt,condimentele si putina sare. Amestecam bine, dupa care punem faina si formam un aluat. Daca aluatul iese prea lipicios mai adaugati faina.


Il scoatem pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in 6.


Pregatim tigaia (eu am folosit una de clatite cu margini mici): dam drumul la aragaz si punem un strop de ulei (nu trebuie sa fie ca la placinte, painicile sunt in genul unor lipii).


Luam cate o bucata de aluat, o intindem bine si o punem in tigaie.O intoarcem si pe cealalta parte pana este coapta bine. O luam din tigaie, mai punem putin ulei, o intindem pe urmatoarea si o punem si pe ea la prajit. Repetam procesul pana aluatul este gata.


Painicile se pot manca simple sau pe langa ceva.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Paratha - Pâine indiană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

VanessaAli 1

29.08.2015, 16:26

Multumesc!!! ) Da Ela, mi se parea prea simpla reteta sa nu o incerc si eram foarte curioasa. Ma temeam de reactia familiei, dar cum am spus, a iesit bine

MOKUSKA 1

29.08.2015, 17:21

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2015, 19:08

Interesanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Naan (pâine indiană)