Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

de Ksenya in Piine, 5 Noi 2014 | 4541 vizualizari

 

Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist :-??.Reteta o are de la bunica,de curand am prelauat-o si eu :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • plamadeala sau dospeala (fiecare cum o numeste in felul sau) din grau cat un pumn mare
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • lapte cald cam 300-400 ml
  • o lingurita sare

Pentru umplutura

  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 1,5 lingurita sare , dupa gust
  • 50 ml ulei floarea soarelui nerafinat presat la rece
  • o legatura marar
  • o legatura ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde ":

Plamadeala o adaugam la faina cu sarea si oul ,framantam un aluat adaugand cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura.


Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la branza. Adaugam si amestecam cu cele 2 oua si sarea .


Din aluatul crescut impartim in patru bile si le intindem pe rand cate o turta cu gosimea de 2,5 mm ungem cu pensula suprafata cu ulei,insa pastram marginile neatinse , intindem pe toata suprafata umputura cu o spatula,rulam si o asezam usor in tava .O ungem cu ulei si la fel procedam si cu celelalte bile.Lasam in tava cam 30 minute iintre timp incingem cuptorul la 180 grade,introducem tava si coacem cam 40 de minute la 160 de grade spre sfarsit ridicam din nou la 180 de grade, pentru a prinde culoarea frumoasa.


Scoatem tava o rasturnam cu fundul sus ,acoperim cu prosop de bucatarie si lasam sa raceasca.Dupa ce s-a mai racit o taiem felii .


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

se srveste si calda cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

06.11.2014, 21:24

reisnaor_2006 1

07.11.2014, 10:47

foarte buna

Bya Ralu 1

20.11.2014, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă spirala cu brânză sărată (2)