Chifle cu iaurt

de Sim0na in Piine, 28 Mar 2012 | 4274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 250 g faina secara
  • 250 g faina premix ptr paine
  • 1 iaurt – 150 g
  • 1 ou
  • 200 ml lapte dulce 3,5%
  • 10 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei ptr uns tava
  • lapte ptr uns painica
  • seminte susan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt:

Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut.

Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma am adaugat uleiul si am framantat cateva minute. Am pus aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru o ora.

Dupa perioada de dospire, cand aluatul si-a marit volumul, l-am rasturnat pe masa, am impartit in 7 bucati relativ egale, si am format 7 bilute, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Le-am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am uns cu lapte caldut si am presarat seminte de susan. Am dat painica la cuptor ptr 35 minute, la 190 grade.

Cand a fost gata, am pus painica intr-un prosop si am lasat asa infasurat sa se raceasca.

A iesit foarte pufoasa si gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

29.03.2012, 15:15

Multumesc tuturor pentru aprecieri! Cate o chifla ptr fiecare... ca sa ajunga
Va pup pe toate

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:32

buneeeeeeeee

Sim0na 1

31.03.2012, 09:53

Diana, foarte bune! pup

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza