Chifle cu iaurt

de Sim0na in Piine, 28 Mar 2012 | 1919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 250 g faina secara
  • 250 g faina premix ptr paine
  • 1 iaurt – 150 g
  • 1 ou
  • 200 ml lapte dulce 3,5%
  • 10 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei ptr uns tava
  • lapte ptr uns painica
  • seminte susan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt:

Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut.


Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma am adaugat uleiul si am framantat cateva minute. Am pus aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru o ora.


Dupa perioada de dospire, cand aluatul si-a marit volumul, l-am rasturnat pe masa, am impartit in 7 bucati relativ egale, si am format 7 bilute, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Le-am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am uns cu lapte caldut si am presarat seminte de susan. Am dat painica la cuptor ptr 35 minute, la 190 grade.


Cand a fost gata, am pus painica intr-un prosop si am lasat asa infasurat sa se raceasca.


A iesit foarte pufoasa si gustoasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

29.03.2012, 15:15

Multumesc tuturor pentru aprecieri! Cate o chifla ptr fiecare... ca sa ajunga
Va pup pe toate

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:32

buneeeeeeeee

Sim0na 1

31.03.2012, 09:53

Diana, foarte bune! pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi