Paine cu usturoi si branza

de anca_rm in Piine, 8 Apr 2014 | 1318 vizualizari

 

Sunt senzationale

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -130 ml apă călduţă
  • -2 linguri drojdie
  • -o linguriţă rasă de usturoi pisat
  • -30 ml ulei de măsline
  • -390 g făină
  • -o linguriţă sare
  • Pentru umplutură:
  • -250 g brânză (se poate folosi orice sortiment de brânză,)
  • -2-3 căţei de usturoi pisaţi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi si branza:

Drojdia se dizolvă în apa călduţă, amestecând uşor, apoi se lasă să se odihnească 1-2 minute. Se adaugă, usturoiul, şi uleiul şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat, puţin câte puţin, amestecând uşor cu mâna. Se adaugă sarea, apoi se frământă cu mâinile aprox. 10 minute. Când este gata, aluatul se transferă într-un castron adânc uns cu puţin ulei de măsline, se acoperă cu un prosop umed şi se lasă la crescut 30 de minute pana isi dubleaza volumul.


Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Aluatul se împarte în 10-15 bucăţele.


Se ia câte o bucată de aluat, se formează o biluţă care se întinde uşor cu sucitorul şi se umple cu o lingură de brânză. Capetele se adună şi se presează bine, având grijă să nu se desfacă. Odată umplute, perniţele se aşază cu capetele în jos într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.


Se dau la cuptorul încins 11-15 minute, până când capătă o culoare aurie.


Se servesc calde, cu smantana

 

TIPS-URI

1

la usturoi se poate renunta , dar aroma si mirosul cand se coc aceste painici este deosebit

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bunica 1

08.04.2014, 20:14

O mananci goala!

laura_n 1

08.04.2014, 22:03

grozave!

Diana132 1

12.04.2014, 19:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa