Paine cu usturoi si branza

de anca_rm in Piine, 8 Apr 2014 | 2555 vizualizari

 

Sunt senzationale

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -130 ml apă călduţă
  • -2 linguri drojdie
  • -o linguriţă rasă de usturoi pisat
  • -30 ml ulei de măsline
  • -390 g făină
  • -o linguriţă sare
  • Pentru umplutură:
  • -250 g brânză (se poate folosi orice sortiment de brânză,)
  • -2-3 căţei de usturoi pisaţi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi si branza:

Drojdia se dizolvă în apa călduţă, amestecând uşor, apoi se lasă să se odihnească 1-2 minute. Se adaugă, usturoiul, şi uleiul şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat, puţin câte puţin, amestecând uşor cu mâna. Se adaugă sarea, apoi se frământă cu mâinile aprox. 10 minute. Când este gata, aluatul se transferă într-un castron adânc uns cu puţin ulei de măsline, se acoperă cu un prosop umed şi se lasă la crescut 30 de minute pana isi dubleaza volumul.


Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Aluatul se împarte în 10-15 bucăţele.


Se ia câte o bucată de aluat, se formează o biluţă care se întinde uşor cu sucitorul şi se umple cu o lingură de brânză. Capetele se adună şi se presează bine, având grijă să nu se desfacă. Odată umplute, perniţele se aşază cu capetele în jos într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.


Se dau la cuptorul încins 11-15 minute, până când capătă o culoare aurie.


Se servesc calde, cu smantana

TIPS-URI

1

la usturoi se poate renunta , dar aroma si mirosul cand se coc aceste painici este deosebit

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bunica 1

08.04.2014, 20:14

O mananci goala!

laura_n 1

08.04.2014, 22:03

grozave!

Diana132 1

12.04.2014, 19:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi din albușuri și cremă de brânză

ieri la 21:57

Cornuri cu cremwursti

pe 24.02 la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

pe 24.02 la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa