Paine ca la mama acasa

de ANNA_46 in Piine, 28 Noi 2012 | 1292 vizualizari

 

Painea mamei mele dragi...

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mai marisori
  • 1kg. faina alba
  • 1 cubulet drojdie(45 gr.)
  • o lingura mare sare
  • o lingura mica zahar
  • 500 ml. apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine ca la mama acasa:

Spalam cartofii bine, ii fiebem .


Decojim si radem intr-un vas mare, adaugam sarea, zaharul si drojdia , turnam apa calduta,


amestecam bine.


Cernem faina peste(trei pumnulete lasam ptr.masa de lucru), o framantam, o scoatem pe masa de lucru, mai framantam un pic si o punem la dospit in vasul presarat cu faina acoperit pentru doua ore.


Dupa cele doua ore , scoatem pe masa de lucru, o mai framantam odata ,ii dam forma dorita si o asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt( eu nu arunc hartia ,o mai folosesc la alta painica) Presaram cu faina , lasam inca 40 min. la dospit.


Introducem in cuptorul preancalzit la 200 °C timp de o ora si zece minute.


Dupa ce s-a copt, scoatem pe un gratar si o lasam la racit.


Mama mea cernea prima data faina intr-un vas, punea cartofii peste si asa mai departe, eu o fac invers ( e mai rapid ,se incorporeaza mai usor faina si ramane aerata, iar eu o framant cateva minute doar). Rezultatul e acelasi. La poze am adaugat poze si cu alte painici).


Va doresc : Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

ANNA_46 1

14.12.2012, 01:51

Iti multumesc frumos Ruxy

delia64 1

20.02.2013, 09:35

ANNA_46 1

21.02.2013, 02:16

Multumesc frumos Delia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi