Painici chifle cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Piine, 26 Ian 2016 | 748 vizualizari

 

Ma mai gandesc la introducere :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 drojdie mica
  • sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 400 g faina
  • 120 g apa minerala calda
  • 200 g sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici chifle cu sunca si cascaval:

Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit.

Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine. La urma adaugam 2 linguri ulei de masline si mai framantam cateva minute. Aluatul rezultat trebuie sa  fie usor si sa nu se lipeasca nii de vas nici de degete. Acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora, cel mult 2.

Cand e gata dospit luam jumatate cantitatea de aluat, o punem pe masa de lucru cu faina si o mai impartim odata in 6 bilute. Luam fiecare bucatica de aluat si o intindem usor cu mana. In mijlocul ei punem sunca si cascavalul taiate cubulete mici apoi o impaturim si o invartim in palme ca si chiftelele. Repetam procedura pentru toata compozitia.

Ungem forme mari ca si de briose cu ulei si punem bilutele. Pe deasupra eu le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos deasupra.

POfta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Painici chifle cu sunca si cascaval-0
Painici chifle cu sunca si cascaval-1
Painici chifle cu sunca si cascaval-2
Painici chifle cu sunca si cascaval-3
Painici chifle cu sunca si cascaval-4
Painici chifle cu sunca si cascaval-5
Painici chifle cu sunca si cascaval-6
Painici chifle cu sunca si cascaval-7
Painici chifle cu sunca si cascaval-8
Painici chifle cu sunca si cascaval-9

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

27.01.2016, 21:08

Tare gustoase sunt!

gabrielasfechis

gabrielasfechis 1

27.01.2016, 23:09

multumesc tuturor

mihaelar63

mihaelar63 1

27.01.2016, 23:20

Senvici incorporat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!