Painici chifle cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Piine, 26 Ian 2016 | 2464 vizualizari

 

Ma mai gandesc la introducere :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 drojdie mica
  • sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 400 g faina
  • 120 g apa minerala calda
  • 200 g sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici chifle cu sunca si cascaval:

Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit.


Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine. La urma adaugam 2 linguri ulei de masline si mai framantam cateva minute. Aluatul rezultat trebuie sa fie usor si sa nu se lipeasca nii de vas nici de degete. Acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora, cel mult 2.


Cand e gata dospit luam jumatate cantitatea de aluat, o punem pe masa de lucru cu faina si o mai impartim odata in 6 bilute. Luam fiecare bucatica de aluat si o intindem usor cu mana. In mijlocul ei punem sunca si cascavalul taiate cubulete mici apoi o impaturim si o invartim in palme ca si chiftelele. Repetam procedura pentru toata compozitia.


Ungem forme mari ca si de briose cu ulei si punem bilutele. Pe deasupra eu le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.


Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos deasupra.


POfta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici chifle cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:08

Tare gustoase sunt!

gabrielasfechis 1

27.01.2016, 23:09

multumesc tuturor

mihaelar63 1

27.01.2016, 23:20

Senvici incorporat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv, cu spanac si oua de prepelita, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune