Paine impletita, cu mix de seminte

de Andra_Constantinescu in Piine, 2 Feb 2018 | 2923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingurita sare
  • 50-100 ml ulei
  • 320 ml apa calda
  • 50-100 g de extra faina pentru framantat
  • 50 g mix de seminte (seminte de dovleac, de floarea soarelui, de in si de susan)
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
  • 20 g mix de seminte pentru presarat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu mix de seminte:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu uleiul se ung mainile pentru a manevra aluatul mai usor.

Dupa ce coca nu se mai lipeste de maini, se incorporeaza semintele.

Se imparte coca in trei si se formeaza din fiecare parte cate un baton lung (se roteste intre maini).

Se impleteste painea, capetele bagandu-le sub aceasta.

Se aseaza painea pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca la loc cald, in acelasi timp dandu-se drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Dupa ce painea a crecut, aceasta se unge cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte pe ea. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz