Chifle cu lapte batut si parmezan

de Rocsi in Piine, 14 Apr 2020 | 1226 vizualizari

 

Ce faci cand ai pofta de niste chifle pufoase si coaja crocanta? Te apuci de framantat! In ultima perioada am tot facut paine la masina de paine, insa acum imi doream sa mananc o chifla calda, unsa cu putin unt sau chiar sa imi fac un sandwich delicios. Am folosit lapte batut pentru framantarea lor, pentru ca asta aveam in frigider si mi-a placut foarte cum cum au iesit. Puteti sa le faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 380 gr lapte batut
  • 3 linguri parmezan ras
  • 30 ml ulei de masline
  • 7 gr drojdie uscata
  • sare
  • seminte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte batut si parmezan:

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti parmezanul ras, il incorporati bine. La final, adaugati uleiul de masline, in doua transe, framantand de fiecare data pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si gros, il lasati sa dospeasca intr-un loc cald, circa 60-70 de minute.


Dupa acest timp, rasturnati aluatul pe masa de lucru, va ungeti mainile cu putin ulei. Impartiti aluatul in 12 bucati. Formati bile din fiecare, le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Le lasati sa creasca 20-25 de minute, apoi le faceti o mica crestatura, doar daca doriti. Bateti oul spuma, iar cu un penson, ungeti chiflele. Deasupra presarati seminte.


Introduceti chiflele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute. Trebuie doar sa se rumeneasca frumos. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi sunt bune de servit. Restul le acoperiti cu folie alimentara, sa se pastreze moi.


Sa le savurati cu placere, fie cu unt, crema de branza, pate de casa sau orice doriti voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

16.04.2020, 22:18

oanapl 1

26.04.2020, 20:35

Ce apetisante sunt!

Rocsi 1

28.04.2020, 10:12

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Chifle puisori