Covrigi sarbesti cu susan

de ione21 in Piine, 14 Feb 2014 | 1381 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 300 gr făină tip 400
    • 500 gr făină tip 550
    • 300 ml apă caldă
    • 200 ml lapte cald
    • 100 ml ulei
    • 1 lingură de zahăr
    • 1 linguriţă de sare
    • 15 grame de drojdie granulată
    • 1 pachet de susan
    • Mai avem nevoie de:
    • 1 ou bătut
    • 3 linguri de făină
    • 1 lingură de sar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti cu susan:

Se amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar nu foarte tare;


Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute, într-un loc cald şi ferit de curenţii de aer, până îşi dublează volumul;


Se pregăteşte amestecul sărat cu care se vor prelinge covrigii, amestecând făina, sarea şi atâta apă cât este nevoie pentru a se forma un aluat fără cocoloaşe, de consistenţa celui de clatite.


După ce a dospit aluatul se iau bucăţele de circa 60 de grame şi se formează covrigi ca în imagine, se ung cu un ou bătut, se presară susanul şi se dau la cuptorul încalzit pentru 10 minute, de la foc mare spre mediu;


Se scot şi se ung cu amestecul de făină cu sare şi se mai dau la cuptor pentru 5 minute.




 

TIPS-URI

1

 Amestecul de sare l-am pus într-o sticlă de ketchup cu care am turnat foarte rapid peste covrigi

2

 Am folosit drojdie de la Dr. Oetker, 2 pacheţele a câte 7 gr fiecare

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

15.02.2014, 19:34

Foarte buni

deyutzky 1

21.09.2014, 12:21

La multi ani!

miki_a 1

21.09.2015, 14:54

LA MULTI ANI!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu cascaval