Covrigi sarbesti cu susan

de ione21 in Piine, 14 Feb 2014 | 3384 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 300 gr făină tip 400
    • 500 gr făină tip 550
    • 300 ml apă caldă
    • 200 ml lapte cald
    • 100 ml ulei
    • 1 lingură de zahăr
    • 1 linguriţă de sare
    • 15 grame de drojdie granulată
    • 1 pachet de susan
    • Mai avem nevoie de:
    • 1 ou bătut
    • 3 linguri de făină
    • 1 lingură de sar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti cu susan:

Se amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar nu foarte tare;

Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute, într-un loc cald şi ferit de curenţii de aer, până îşi dublează volumul;

Se pregăteşte amestecul sărat cu care se vor prelinge covrigii, amestecând făina, sarea şi atâta apă cât este nevoie pentru a se forma un aluat fără cocoloaşe, de consistenţa celui de clatite.

După ce a dospit aluatul se iau bucăţele de circa 60 de grame şi se formează covrigi ca în imagine, se ung cu un ou bătut, se presară susanul şi se dau la cuptorul încalzit pentru 10 minute, de la foc mare spre mediu;

Se scot şi se ung cu amestecul de făină cu sare şi se mai dau la cuptor pentru 5 minute.

 

TIPS-URI

1

 Amestecul de sare l-am pus într-o sticlă de ketchup cu care am turnat foarte rapid peste covrigi

2

 Am folosit drojdie de la Dr. Oetker, 2 pacheţele a câte 7 gr fiecare

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigei fragezi