Paine taraneasca integrala cu malai

de RuxyRux in Piine, 15 Aug 2011 | 4917 vizualizari

 

O paine mai deosebita la gust si mult mai sanatoasa...o recomand cu incredere...Paine taraneasca integrala cu malai

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de malai( nu malai) o gasiti la Plafar
  • 300 gr faina integrala de grau
  • 400 gr faina alba
  • 2 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 600 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca integrala cu malai:

Preparam painea taraneasca integrala cu malai in felul urmator:


Punem in vasul de framantat cele trei tipuri de faina, pe margine sarea si apoi in mijloc drojdia si deasupra zaharul. Incepem sa framantam turnand apa calduta pana incorporam toata apa. La sfarsit framantam si cu cele trei linguri de ulei.


Lasam la cald( eu am dat afara la soare, am acoperit cu o folie si deasupra am pus un servet) . Dupa o ora mai framantam pentru 5 minute si apoi impartim alautul in doua. Tapetam doua tavi( de cozonac) cu hartie de copt si asezam aluatul, il intindem usor cu mana in toata tava. Lasam pentru 30 de minute din nou la crescut( la soare) sau la cald langa aragazul pornit. Intre timp incingem cuptorul la 200 grade si apoi coacem painea pentru 50 de minute.


Taiem painea taraneasca integrala cu malai numai dupa ce s-a racit complet.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca integrala cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

naomy 1

19.08.2011, 01:50

imi place mult combinatia am sa-o incerc si eu , ador foarte mult sa fac paine in casa mai ales ca nu platesc curent ,dar am o nelamurire , aici in insula in tenerife unde locuiesc acum , nu prea gasec faina de malai ,dar in schimb am gasit faina alba de malai as putea inlocui?sau mai este un tip care este foarte fina ...tu de care ai folosit?

RuxyRux 1

19.08.2011, 10:09

Ce am folosit eu era o faina foarte fina de malai...deci cred ca merge fara probleme sa inlocuiesti...pupici....

naomy 1

21.08.2011, 00:38

Gracias ,abia astept sa fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?