Chifle cu lapte batut si rosii uscate

de Sim0na in Piine, 2 Iul 2013 | 2280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte batut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • cca 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 bucati rosii uscate din ulei
  • 1 ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte batut si rosii uscate:

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn. La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.


Aluatul l-am framantat vreo 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vreo 45 de minute. Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute. Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!


Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Geanina87 1

02.07.2013, 17:29

Rocsi 1

02.07.2013, 21:19

Ce as rupe din una

lilik 1

04.07.2013, 12:20

gnam gnam ce bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot