Chifle cu lapte dulce

de alilianaa in Piine, 22 Feb 2014 | 2634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • un varf lingurita sare
  • 50 g drojdie pudra
  • 600-700 ml lapte
  • 30-50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte dulce:

Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un aluat destul de moale pentru a fi lucrat. Apoi se adauga uleiul putin cate putin si se framanta in continuare. Cand este gata, se pune de-parte, la cald, invelit cu un stergar. Se tine pret de o 45 min -o ora. Cand este gata se portioneaza chifle. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se mai tine inca 15 minute la dospit, dupa care se pun la cuptor pentru aproximativ 30 minute. 

Se scot pe o tava si de-asupra se pune un stergar umezit.  Vor fi mai pufoase. Se folosesc dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte dulce" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

alilianaa 1

24.02.2014, 16:58

Ela, da, e ceva ce nu se poate refuza..si aici ma gandesc la aproape tot ce e de casa...multumesc.

alilianaa 1

24.02.2014, 16:58

Ruxy, chiar nimic. Mare dreptate ai. Multumesc frumos.

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:54

super bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot