Pâine margaretă

de ionix in Piine, 16 Oct 2010 | 1904 vizualizari

 

recunosc c-am mancat o bucatica fierbinte :D stiu, rusinica :))

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml lapte caldut
  • lingura cu zahar
  • Sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • Chimen, sare mare
  • 1 ou batut pentru uns painea
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine margaretă:


Incepem prin a amesteca apa cu laptele.


Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min,


Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare si turnam maiaua, dupa ce a stat la dospit.


Se amesteca bine luand dinspre margine spre centru.


Se face un aluat nelipicios si usor de manevrat.


Se acopera cu un prosop si se pune la un loc caldut.


Se lasa la dospit inca vreo o ora.


Pe o planseta curata, scoatem aluatul si facem un sul.


Taiem in 6 bucati egale si le facem ca niste mingiute.


Le asezam intr-o tava rotunda (a se vedea in poza cum), le acoperim cu un prosop si le dam iar la dospit inca vreo 30 de minute.


Dupa ce au stat iar la dospit, le ungem cu ou si presaram chimen sau sare.


Se da la cuptor, la foc mediu si se lasa pana se rumeneste un pic. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate painea. Eu am lasat-o cam 30 de minute.


Dupa ce o scoatem din cuptor, o stropim cu putina apa calda.


Este buna atat calda cat si rece.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine margaretă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ionix 1

17.10.2010, 23:18

@Mihaela... nu stiu... chiar ca seamana mai bine cu o floare de musetel

@Postavaru... mersic

@Roxy... multumesc

@Lacramioara... multumesc si tie

@Dia... eh, normal ca nu

@Kamy... mersic

nadina73 1

17.10.2010, 23:33

tare fainuta dar data viitoare fa cu 7 sa fie numar fara sotcu sot se face pt mortiitare rumenita si buna trebuie sa fie 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:37

@Nadina... chiar nu mi-a trecut asta prin cap asta-mi aduce aminte de copilarie erau capacele de la canal care aveau 6 gauri, nu trebuia sa calcam pe ele pentru c-aduceau ghinion mersic pt furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana