Chifle de casa

de sis in Sandvisuri, 8 Iul 2014 | 2180 vizualizari

 

Painite de casa numai bune pentru sandwich-uri. Reteta preluata de aici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml apa
  • 50-60 ml lapte
  • jumatate de cub de drojdie..25 gr
  • 10 g sare
  • 5 g zahar
  • ulei pentru framantat
  • susan
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de casa:

Se cerne faina intr-un bol,apoi se face o gaura in mijloc .Laptele se incalzeste si se toarna intr-un castron peste drojdia cu zahar si sare.Dupa ce s-a format o crema o turnam in gaura facuta in bolul cu faina. Adaugam apa treptat si framantam.

Dupa ce coca s-a format, luam in mana o lingura doua de ulei si framantam din nou.

Punem bolul cu aluatul framantat la un loc caldut si il acoperim cu un prosop de bumbac…cam 40 de minute.


Punem pe masa sau pe un blat o mana de faina si luam aluatul crescut si incepem sa formam bulcile…si le asezam intr-o tava cu foaie de copt.Le acoperim si le mai lasam inca 15-20 de min.Intre timp incalzim cuptorul la 220 de grade[eu am cuptor electric] si punem inauntrul lui jos o tava cu apa.


Bulcile crescute le ungem cu oul batut cu o pensula de bucatarie sau daca nu aveti pensula puteti lua 2-3 prosoape de hartie de bucatarie le mototoliti si le imbibati cu ou si ungeti asa. Spre final adaugam susanul/macul.


Bagam tava in cuptor si lasam la 220 grade 10 minute.Dupa 10 minute dam cuptorul la 200 grade si scoatem tava cu apa.Datorita tavii cu apa coaja va fi subtire si crocanta..Bulcile[9 in total] stau aproximativ 30 35 de minute in cuptor.


Spor la bucatarit si pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

08.07.2014, 20:16

Pushaa 1

09.07.2014, 11:06

robert_badica 1

15.07.2014, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chifle umplute, la cuptor