Chifle fragede de post

de Adriana G in Piine, 24 Mar 2012 | 3002 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de niste painica de casa....pufoasa si gustoasa, ca m-am cam saturat de cea cumparata, si in loc de painica au iesit chifle la dorinta fetitei mele celei mari!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 gr margarina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle fragede de post:

- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca. 30 min

-se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180C

- din aluat se fac 12 bilute care se aseaza in tava si se mai lasa la crescut 10-15 min dupa care se ung cu un amestec de apa cu sare si se baga la cuptor

- in primele 10 min de copt ale chiflelor se pune pe gratarul de jos o tava cu apa fiarta pt ca painea/chiflele sa faca o crusta crocanta si sa nu fie cu miezul foarte uscat

- dupa 10 min se scoate tava cu apa si se mai lasa la copt 30 min

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chifle fragede de post-0
Chifle fragede de post-1
Chifle fragede de post-2
Chifle fragede de post-3
Chifle fragede de post-4
Chifle fragede de post-5
Chifle fragede de post-6
Chifle fragede de post-7

COMENTARII (22)

Adriana G

Adriana G 1

09.04.2012, 22:34

Oana

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.08.2012, 19:36

Adriana G

Adriana G 1

12.08.2012, 10:31

Gurita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!