Chiftele de curcan cu tzatziki

de Oana in Curcan, 26 Oct 2017 | 2361 vizualizari

 

O reteta super rapida, perfecta pentru pranz sau cina. Poti sa faci alaturi si o garnitura sau le mananci doar cu sosul tzatziki. Eu am preferat sa le fac la cuptor, sunt mult mai sanatoase asa!
 

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 1 morcov ras
  • 1 cartof mic ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • cate 2 linguri marar si patrunjel tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • + pesmet pt chiftelute

Tzatziki:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 castravete fabio
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri marar verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan cu tzatziki:

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust.

Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele.

Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt.

Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, intorcandu-le pe ambele parti pana se rumenesc.

Intre timp pregateste tzatziki-ul: da pe razatoare castravetele si lasa-l sa se scurga bine, apoi stoarce-l bine de zeama.

Pune-l peste iaurtul grecesc, adauga usturoiul verde tocat marunt, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust.

Omogenizeaza bine si serveste alaturi de chiftelute.



 

TIPS-URI

1

In loc de ceapa verde si usturoi verde poti folosi din cele uscate, de care preferi si in functie de sezon.

2

Poti pregati chiftelutele si prajite in ulei, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

30.10.2017, 13:22

Placeee

trifadalia 1

20.02.2018, 13:15

reteta incercata si gata mancata

Oana 1

21.02.2018, 14:01

Ma bucur!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu curcan