Chiftele de dovlecei si cartofi

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2014 | 49279 vizualizari

 

De sezon si foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (8oo g)
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei si cartofi:

Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita.


Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute.


Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica.


Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.


Branza se rade pe razatoarea mare.


Mararul se curata si se toaca marunt.


Cartofii si dovleceii se storc bine, bine si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si branza si se amesteca. Se adauga ouale si mararul si se amesteca. Se potriveste de sare si piper. Se adauga faina si se amesteca bine.


Se ia din compozitie cu o lingura, se pun in tigaie si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.


Sunt bune atat calde cat si reci.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot face si cu cartofi fierti inainte de a fi rasi.

2

Daca se doresc mai consistente se pune mai multa faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

23.11.2014, 10:34

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:29

MotanLaOale 1

13.12.2014, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftele de legume