Chiftele de dovlecei si cartofi

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2014 | 100679 vizualizari

 

De sezon si foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (8oo g)
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei si cartofi:

Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita.

Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute.

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica.

Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.

Branza se rade pe razatoarea mare.

Mararul se curata si se toaca marunt.

Cartofii si dovleceii se storc bine, bine si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si branza si se amesteca. Se adauga ouale si mararul si se amesteca. Se potriveste de sare si piper. Se adauga faina si se amesteca bine.

Se ia din compozitie cu o lingura, se pun in tigaie si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.

Sunt bune atat calde cat si reci.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se pot face si cu cartofi fierti inainte de a fi rasi.

2

Daca se doresc mai consistente se pune mai multa faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu branza si marar