Chiftele de orez cu legume

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2014 | 30184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de orez fiert
  • 1 cana faina
  • 3-4 oua
  • o bucatica de carnat
  • 1/2 ceapa
  • 50 gr cascaval ras
  • 1 mana de mazare fiarta
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • sare, piper alb
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de orez cu legume:

Intr-un bol punem orezul fiert si rece (daca aveti in frigider orez ramas din alta zi se poate folosi si asa). Razuim ceapa marunt si adaugam mazarea fiarta, carnatul taiat cubulete (eu am folosit carnat pentru gatit, tip trandafir sau cabanos), ardeiul gras rosu cubulete si el, cascavalul ras, patrunjelul verde tocat (eu am folosit coriandru verde). Daca vreti mai puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi porumb din conserva, masline negre tocate, etc. Punem peste compozitie faina, ouale, sare, piper si amestecam bine.


Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim chiftele mai mari si plate (tip turtite) cu ajutorul unei linguri. Se scot pe un servetel absorbant si apoi se servesc alaturi de o garnitura dupa preferinta (sos de rosii, ghiveci, sos tzatsiki, etc.).


Eu am facut alaturi un ghiveci simplu din ceapa calita solzisori cu ardei gras rosu si rosii feliate, toate inmuiate bine si condimentate cu sare, piper si sos picant. Au fost delicioase asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Nicole28 1

07.05.2014, 22:36

Bune!

Panacris 1

08.05.2014, 21:16

licuricipogonici17 1

28.03.2015, 07:59

as avea o intrebare ,intr o imagine parca se calesc usor inainte ceapa si ardeiul?e interesanta si as vrea sa incerc .multumesc !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui la gratar