Tartine cu creveti

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 2382 vizualizari

 

Pentru cei carora le plac fructele de mare si nu numai .

 

INGREDIENTE

  • -100 gr creveti
  • -sucul de la o jumate de portocala si coaja razuita
  • -1 catel usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -50gr unt
  • 2 felii de paine
  • ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • o telina mai mica
  • piper
  • o jumate lamaie stoarsa
  • 4 linguri maioneza, sau iaurt grecesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu creveti:

Crevetii ii decongelam


Intr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calit


Adaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute )


Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum si sarea si piperul


Mai lasam putin la fiert si ii oprim.


Totul dureaza maxim 10 minute .


Pentru a pregati baza pentru tartine avem nevoie de : 2 felii de paine pe care le taiem in triunghiuri sau patratele( asta dupa cum doriti )


Punem pe foc o tigaie la incins si prajim bucatile de paine .


Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem si le stropim cu ulei de masline .


Facem si salata de morcovi cu telina :


Razuim morcovul si telina pe razatoarea mica


Punem sare si piper , zeama de lamaie si maioneza si amestecam bine


Acum putem asambla tartinele astfel : pe fiecare bucata de paine punem cate o lingurita de salata de morcovi si deasupra cate 2 creveti




 

TIPS-URI

1

crevetii ii puteti gati simplu , daca nu va place portocala

2

asa aduce un pic catre carnea de pui

3

ce ramane din salata se poate servi asa , este foarte buna si sanatoasa

4

pe platou mai am si aperitive cu icre negre

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

06.01.2014, 21:43

Babi,Rita va multumesc pentru aprecieri

anca_rm 1

06.01.2014, 21:44

Kristy multumesc,nu am stiut cine e iubitica si am intrat pe profilul tau

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:14

foarte buna combinatia!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Midinette cu pui si telina