Chiftele de porc in sos de rosii

de Valclaudia in Porc, 12 Oct 2014 | 2030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne tocata de porc
  • cca.400 gr. cartofi fierti in coaja si zdrobiti
  • 1 ou mare de casa
  • 3-4 felii de paine alba
  • 1 capatana usturoi
  • verdeata tocata
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 rosii de gradina
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de porc in sos de rosii:

Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii zdrobim.


Adaugam carnea tocata, oul, feliile de paine inmuiate in apa rece si scurse bine,verdeata tocata,usturoiulpisat, sare si pipwer dupa gust.


Amestdcam totul foarte bine.


Punem ulei la incins in tigaie si formam chiftelutele de marimea si forma dorita, le trecem prin baie de ulei, cand s-au rumenit le scvoatem pe servetele de bucatarie absorbante sa se scurga uleiul in exces.


Pentru sos trecem ceapa, ardeiul si rosiile prin robot.


Calim amestecul obtinut in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile pasate si lasam sa se gateasca sosul la foc potrivit cca 20 minute (amestecam din cand in cand pana scade toata apa).


Presaram telina verde tocata, oprim focul si servim sosul alaturi de chiftelute.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de porc in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

12.10.2014, 17:02

bune

Rocsi 1

12.10.2014, 18:51

Super bune!

T I M E A 1

12.10.2014, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de porc si legume