Chiftele din carne cu naut in sos de spanac

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2014 | 3024 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • pasta de naut preparata in casa , cca 500 gr. (o conserva de naut, 3 linguri de ulei, 2 morcovi fierti, sare piper dupa gust, marar verde tocat)
  • 600 gr. carne tocata de porc
  • sare,piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri de gris
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 2 oua

Sos de spanac:

  • cca 500 gr. spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de faina
  • cca 100 ml lapte rece
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi granulat daca mai este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne cu naut in sos de spanac:

Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in  robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.

Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si piper dupa gust,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,patrunjelul verde si 3 linguri de gris. Amestecam ingredientele, modelam chiftelutele dupa marimea dorita si le trecem prin pesmet, apoi le asezam in tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc chiftelutele. La jumatatea timpului scoatem tava din cuptor si intoarcem chiftelele pe partea cealalta pentru a se rumeni uniform.

Sosul de spanac se prepara astfel:

-curatam spanacul, indepartand coditele si eventualele impuritati,apoi il spalam in mai multe ape;

-oparim spanacul in apa cu sare, apoi il scurgem si il trecem prin robot sa obtinem o pasta fina;

-ceapa se curata si se spala sub jet de apa, apoi se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul taiat bucati cca 5 minute la foc potrivit;

-adaugam spanacul maruntit, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc redus;

-din lapte rece si faina obtinem un amestec pe care-l turnam peste spanac si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;

-fierbem amestecul cca 10 minute sa se ingroase sosul de spanac, gustam sosul si la nevoie mai adaugam usturoi granulat;

Stingem focul si servim chiftelultele cu sos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne cu naut in sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

babi5 1

16.06.2014, 18:19

Buna papica

Rocsi 1

16.06.2014, 20:30

delia64 1

16.06.2014, 21:23

Bunatateee !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Falafel