Chiftele din carne cu naut in sos de spanac

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2014 | 5171 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • pasta de naut preparata in casa , cca 500 gr. (o conserva de naut, 3 linguri de ulei, 2 morcovi fierti, sare piper dupa gust, marar verde tocat)
  • 600 gr. carne tocata de porc
  • sare,piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri de gris
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 2 oua

Sos de spanac:

  • cca 500 gr. spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de faina
  • cca 100 ml lapte rece
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi granulat daca mai este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne cu naut in sos de spanac:

Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in  robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.

Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si piper dupa gust,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,patrunjelul verde si 3 linguri de gris. Amestecam ingredientele, modelam chiftelutele dupa marimea dorita si le trecem prin pesmet, apoi le asezam in tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc chiftelutele. La jumatatea timpului scoatem tava din cuptor si intoarcem chiftelele pe partea cealalta pentru a se rumeni uniform.

Sosul de spanac se prepara astfel:

-curatam spanacul, indepartand coditele si eventualele impuritati,apoi il spalam in mai multe ape;

-oparim spanacul in apa cu sare, apoi il scurgem si il trecem prin robot sa obtinem o pasta fina;

-ceapa se curata si se spala sub jet de apa, apoi se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul taiat bucati cca 5 minute la foc potrivit;

-adaugam spanacul maruntit, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc redus;

-din lapte rece si faina obtinem un amestec pe care-l turnam peste spanac si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;

-fierbem amestecul cca 10 minute sa se ingroase sosul de spanac, gustam sosul si la nevoie mai adaugam usturoi granulat;

Stingem focul si servim chiftelultele cu sos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne cu naut in sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Falafel