Budinca cu cartofi si carne afumata

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2014 | 1850 vizualizari

 

Cu ocazia aceasta mi-am testat noua achizitie din camara bucatarasului,tava rotunda de ceramica.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi cca 500 g
  • 3 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 300 g carne afumata
  • 150 g cascaval
  • 100 g smantana grasa 40 % grasime
  • 1 gogosar mic
  • sare
  • piper
  • 10 g unt pentru tava
  • 80 g cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cartofi si carne afumata:

Mai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.Ii punem la fiert cu apa si sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii fierti , ii punem intr-un castron.Separat taiem ceapa marunt,gogosarul cubulete si carnea tot cubulete,pe toate le punem intr-o tigaie cu ulei incins si le calim timp de 10-15 min.Cand s-au calit le scoatem din tigaie,avand grija sa le scurgem bine,le adaugam peste cartof si cascaval,potrivim de sare si piper.Galbenusurile le amestecam cu smantana si apoi le punem in castron omogenizand bine.Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si apoi le incorporam in compozitie,avand grija sa amestecam cu miscari lente.Intr-o tava rotunda de ceramica punem bucatele de unt,apoi turnam compozitia,deasupra punem cascavalul ras si dam tava la cuptorul preincalzit ,la foc moderat,cca 30-35 min. Se serveste atat calda act si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.11.2014, 10:35

Ce bunatate

Raluca57 1

11.01.2016, 07:32

Am facut-o, este minunată! Am folosit pulpă de pui afumată. F f bună rețetă!!!!

Constelatialeu 1

11.01.2016, 09:34

Ma bucur Raluca57, ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati si oua la cuptor