Chiftelute in sos alb cu ciuperci

de simona72 in Mancaruri cu carne, 12 Ian 2014 | 8808 vizualizari

 

Din chiftelutele ramase de la reteta anterioara "Chiftelute in aluat", am oprit cateva si pt a face si o mancarica pt masa de pranz. Chiftelutele fiind deja facute, restul a mers repede...

 

INGREDIENTE

  • pt chiftele aveti reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-55748.html
  • pt sos:
  • 500 gr ciuperci champinion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca vin alb
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ceasca apa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar proaspat tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos alb cu ciuperci:

Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat prin putina faina alba si le-am prajit in ulei.


Pt sos: ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam si usturoiul taiat marunt si el, mai lasam 1 minut si adaugam ciupercile taiate in sferturi. Le lasam la foc iute sa se caleasca, adaugam vinul si le lasam sa fiarba pana ciupercile sunt facute bine, aproximativ 15 minute. Smantana o punem intr-un castron, adaugam amidonul si amestecam sa se dizolve bine si mai adaugam inca 1 ceasca apa rece. Cand ciupercile au fiert suficient, adaugam smantana cu amidon si apa, sare si piper dupa gust si lasam sa dea cateva clocote pana ce sosul se leaga. La urma punem patrunjel si marar tocat fin.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

serviti chiftele cu sos, simple cu muraturi...noi am preferat sa facem o mamaliguta alaturi...oricum le-ati manca va spun ca sunt delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos alb cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

anca_rm 1

13.01.2014, 12:02

imi place

Adele 1

24.06.2014, 11:40

iri_iri 1

26.03.2015, 09:15

Mmm mm.....ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat