Chiftelute in sos de dovlecel si rosii

de merisor in Mancare copii, 29 Mai 2014 | 6083 vizualizari

 

O mancare foarte buna, cu gust dulce-picant!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 2 cepe galbene
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 20 chiftelute din carne si legume
  • sare dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 2 foi dafin
  • condimente: piper, cimbru, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de dovlecel si rosii:

Chiftelutele le-am preparat in felul urmator:


http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-la-multicooker-61334.html


Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in robot, oricum se va pasa in timpul prepararii.


Curatam ceapa si o tocam solzisori, iar usturoiul il curatam si il presam.


Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute.


Cand se incinde uleiul adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, mestecand in ea din cand in cand, apoi adaugam dovlecelul si il amestecam de cateva ori pentru a se patrunde uniform.


Spre finalul timpului adaugam si pasta de rosii( eu am folosit pasta de rosii cu ardei copti, este preferata mea)


Dupa expirarea timpului, adaugam chiftelutele si apa calda cat sa fie acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute.


Tinand cont ca si chiftelutele si pasta de rosii sunt condimentate, vom gusta sosul pe la jumatatea prepararii si il vom asezona atunci cu condimente si sare.


Tot atunci vom adauga si usturoiul presat.


La final adaugam patrunjelul tocat marunt.


Eu prepar acest sos vara sub forma de zacusca si il pun in borcane pentru iarna, se pastreaza foarte bine. Reteta aici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de dovlecel si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:10

bun,bun

merisor 1

31.05.2014, 22:52

Roza, ma bucur ca ti-a placut!

Roza29 1

02.06.2014, 16:01

normal cred ca acum va trebui sa o fac in fiecare zi)) cea mica nu ma mai lasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orecchiette proaspete cu carne si sos de rosii