Chiftele din carne si legume, la cuptor

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2017 | 4776 vizualizari

 

Pregatind carnea pentru chiftele, mi-am zis sa incerc si cu ceva legume prin carne, ca rele sigur nu or fi. Dar, am facut doar din jumatate din cantiatea de carne, ca deh..... am si pretentiosi prin casa.
Mie mi-au placut mai mult cele cu legume, ies mai pufoase, nu sunt asa seci in interior, dat fiind faptul ca au fost coapte in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • cca. 600 g amestec carne (porc+pui)
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 morcov mare
  • 2 oua
  • 1 lg pesmet
  • patrunjel tocat
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne si legume, la cuptor:

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc.


Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza.


Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine.


Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.


Se ung mainile cu putin ulei si se ia din compozitie. Se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza usor. Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute, timp in care se vor intoarce pe partea cealalta.


Se servesc calde, ca atare, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, sau pot fi servite alaturi de un sos de rosii.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate da morcovul si pe razatoarea cu gauri mici.

2

Daca este prea moale compozitia, se mai poate adauga pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Gherca Daniela 1

27.03.2017, 16:08

bune, bune!

mirela0911 1

27.03.2017, 18:57

Vă mulțumesc!

dantes 1

28.03.2017, 17:54

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
fasole scazuta cu carnaciori