Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov

de Andra_Constantinescu in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 10426 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Ador noile condimente Delikat si imi place sa le combin in diverse feluri pentru a obtine un gust cat mai bun. De data aceasta am folosit "Condimente pentru cartofi", care au in compozitie ingrediente naturale precum: usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. Am adaugat si putin "Maghiran", "Oregano" si "Piper negru boabe".
Recomand noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • 550 g cartofi
  • 1 dovlecel (370 g)
  • 1 morcov (150 g)
  • sare
  • 1 ou
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g pesmet
  • 1 lingurita de condimente pentru cartofi de la Delikat
  • putin maghiran uscat de la Delikat
  • putin oregano uscat de la Delikat
  • putin piper proaspat macinat de la Delikat
  • 50 g faina
  • 80 g pesmet pentru tavalit chiftelele
  • ulei pentru prajit chiftelele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca.

Dovlecelul si morcovul se curata de coaja, se clatesc cu apa, se dau pe razatoarea mare si se freaca cu putina sare, lasandu-se la scurs intr-o sita.

Dupa ce dovlecelul si morcovul si-au lasat zeama, se storc bine si se pun intr-un castron. Se dau cartofii pe razatoarea cea mare. Se adauga oul, ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat de foi, spalat si presat), pesmetul, condimentele pentru cartofi de la Delikat, putin maghiran uscat de la Delikat, putin oregano uscat de la Delikat si putin piper proaspat macinat de la Delikat. Se amesteca totul si, daca este necesar, se mai adauga sare si faina. Compozitia trebuie sa fie ferma.

Se formeaza chiftelele cu mainile umezite si se dau prin pesmet. Se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu branzeturi