Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor

de Merisor in Mancaruri de legume, 29 Mai 2017 | 3321 vizualizari

 

Sunt delicioase și ușoare, aceste chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor, și au mers de minune servite alături de un iaurt bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mărișor
  • 200 g brânză de burduf
  • 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 g pesmet
  • 2 ouă
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor:

Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.

Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.

Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.

Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le servim ca atare sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi sau chiar ketchup.

Coacem chiftelele la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos la exterior.

Nouă chiar ne-au plăcut aceste chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor și vă recomand cu drag rețeta!

Sper să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Adi 1

29.05.2017, 22:47

Foarte bune!

miki_a 1

31.05.2017, 18:20

Le am și eu în plan!

Lau 1

31.05.2017, 21:23

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Legume la tigaie