Chiftele in aluat

de miremirc in Porc, 27 Ian 2013 | 24881 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 800 g faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1/2 sare
  • 75 g unt topit

Umplutura :

  • 500 g carne de porc macinata
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 lg ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • chimen
  • maghiran
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lg bulion
  • 50 ml supa
  • 1 ou
  • 4 lg pesmet

Uns deasupra :

  • 1 galbenus
  • 1 lg lapte
  • seminte de mac

Uns tava :

  • 1 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat:

Aluat : pregatim prima data maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul si 3 lg de lapte caldut. Omogenizam, adaugam 2 lg de faina. Amestecam si lasam la dospit 10-15 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam apoi ingredientele pe rand : oul, maia-ua, laptele caldut treptat, iar la final untul topit amestecat cu sarea. Framantam aproximativ 20 minute (eu am obosit...) .

Lasam aluatul sa creasca 1 ora, acoperind castronul cu un prosop curata.

Umplutura : o pregatim in timpul cand aluatul sta la crescut.
In tigaie punem uleiul si calim putin ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam apoi carnea macinata si o tinem pe foc pana devine sfaramicioasa. Adaugam sarea, piperul, chimenul, boia-ua, maghiranul.

Stingem cu vinul rosu, supa si bulionul si lasam sa fiarba, timp de 15 minute. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam oul (daca carnea este prea calda, oul se poate transforma in omleta) si omogenizam, iar la final pesmetul.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru si il intindem cu sucitorul. Il impartim in 12 patratele.

Pe fiecare patratel punem cate o lingura din umplutura, adunam marginile si asezam chifla intr-o tava unsa cu unt. Chifla o asezam cu marginile adunate sub ea .

Lasam chiflele sa creasca, timp de 15 minute. Le ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, apoi presaram mac . Puteti presara seminte de chimen, susan etc.

Dam la cuptor primele 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu, timp de 40-50 minute. Chiflele sunt gata daca le ciocanim deasupra si suna a gol.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosopel curat, timp de 45 minute sau chiar 1 ora.
Se pot servi calde sau reci.

Reteta am gasit-o intr-o revista, dar initial am vazut-o la Gaby, apoi la Miha, pe la Timea si Rocsy.


Data viitoare voi incerca reteta Gabrielei :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Souvlaki - frigarui grecesti