Chiftele in sos de morcovi si ceapa

de ReteteAlina in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2020 | 2788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • Patrunjel tocat marunt
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi dat pe razatoare
  • Se pot folosi in cantitati mai mari condimentele, dupa gust.
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 4 morcovi mari
  • 200 ml vin alb
  • 350 ml apa+1 cub knorr cu gust de carne (sau 350 ml supa de vaca)
  • 1 lingura de faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de morcovi si ceapa:

Chiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se prajesc.

Sosul :
Morcovii si ceapa se curata de coaja, se taie in cuburi mici si se pun la calit in ulei de masline pana cand se inmoaie, aproximativ 10 minute.
Cand vedem ca sunt moi, se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se adauga vinul, lasam 2-3 pana se evapora alcoolul. Se adauga supa sau apa si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute.
Dupa 10 minute, se pune totul intr-un blender si se tritureaza pana obtinem un sos fin.
Sosul obtinut se pune din nou in cratita, adaugam chiftelele prajite si mai lasam sa fiarba totul, pentru 10 minute.
La sfarsit am pus patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca sosul sa iasa mai fin, sa arate ca o crema se trece printr-o sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de morcovi si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (9)

Tabita _ 1

20.05.2020, 22:50

Rocsi 1

21.05.2020, 20:10

Trebuie sa fie tare buneeee!

Anett 1

06.12.2021, 14:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!