Chiftele in sos de morcovi si ceapa

de ReteteAlina in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2020 | 2593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • Patrunjel tocat marunt
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi dat pe razatoare
  • Se pot folosi in cantitati mai mari condimentele, dupa gust.
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 4 morcovi mari
  • 200 ml vin alb
  • 350 ml apa+1 cub knorr cu gust de carne (sau 350 ml supa de vaca)
  • 1 lingura de faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de morcovi si ceapa:

Chiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se prajesc.

Sosul :
Morcovii si ceapa se curata de coaja, se taie in cuburi mici si se pun la calit in ulei de masline pana cand se inmoaie, aproximativ 10 minute.
Cand vedem ca sunt moi, se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se adauga vinul, lasam 2-3 pana se evapora alcoolul. Se adauga supa sau apa si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute.
Dupa 10 minute, se pune totul intr-un blender si se tritureaza pana obtinem un sos fin.
Sosul obtinut se pune din nou in cratita, adaugam chiftelele prajite si mai lasam sa fiarba totul, pentru 10 minute.
La sfarsit am pus patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca sosul sa iasa mai fin, sa arate ca o crema se trece printr-o sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de morcovi si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de rosii