Chiftele la cuptor cu sos marinat

de Rahela Velicu in Porc, 15 Mai 2017 | 1477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 1 lingura de bulion
  • 1-2 graunti de usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • 150 g faina
  • marar verde
  • Ingrediente sos marinat:
  • 2 cepe
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor cu sos marinat:


Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare, piper, ardei boia dulce, marar tocat si cele 2 oua. Amestecam bine.


Punem faina intr-o farfurie. Dam chiftelutele prin faina si le punem in tava ( neunsa cu ulei si netapetata). Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.


Cat timp stau chiftelele la cuptor, pregatim sosul marinat.


Calim in ulei incins ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare. Adaugam bulionul, 1 cana de apa, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert 20-25 de minute. La final adaugam marar verde tocat marunt.


 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ceapa si usturoi verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

16.05.2017, 12:53

Felicitări pentru "Garantat Bucătăraș"! Și eu fac adeseori chiftele marinate, pentru că-i plac mezinului, dar le prăjesc. Cred că sunt delicioase chiftelele tale! Într-o zi voi încerca și eu să le fac la cuptor...

dantes 1

16.05.2017, 13:16

Bune!

Rahela Velicu 1

17.05.2017, 09:27

Rodica, sunt mult mai gustoase la cuptor, incearca cu incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc