Chiftele la cuptor cu sos marinat

de noiinbucatarie in Porc, 15 Mai 2017 | 856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 1 lingura de bulion
  • 1-2 graunti de usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • 150 g faina
  • marar verde
  • Ingrediente sos marinat:
  • 2 cepe
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor cu sos marinat:


Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare, piper, ardei boia dulce, marar tocat si cele 2 oua. Amestecam bine.


Punem faina intr-o farfurie. Dam chiftelutele prin faina si le punem in tava ( neunsa cu ulei si netapetata). Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.


Cat timp stau chiftelele la cuptor, pregatim sosul marinat.


Calim in ulei incins ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare. Adaugam bulionul, 1 cana de apa, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert 20-25 de minute. La final adaugam marar verde tocat marunt.


 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ceapa si usturoi verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

16.05.2017, 12:53

Felicitări pentru "Garantat Bucătăraș"! Și eu fac adeseori chiftele marinate, pentru că-i plac mezinului, dar le prăjesc. Cred că sunt delicioase chiftelele tale! Într-o zi voi încerca și eu să le fac la cuptor...

dantes 1

16.05.2017, 13:16

Bune!

noiinbucatarie 1

17.05.2017, 09:27

Rodica, sunt mult mai gustoase la cuptor, incearca cu incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc