Chiftele marinate

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 16 Ian 2013 | 20223 vizualizari

 

Un pranz consistent si delicios. Pentru sos m-am inspirat din cartea Patriciei Al. Pop - "Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi "

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata amestec
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel uscat
  • sare si piper
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura otet
  • 2 lingurite zahar
  • 2.5 cani suc de rosii
  • 1 cana apa
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • cateva linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Chiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam apoi condimentele, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecam bine, de preferat cu mana.


Formam 16 chiftele pe care le dam prin faina apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.


Sos: tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul ras si calim cateva minute. Punem o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam imediat sucul de rosii amestecand sa nu se formeze cocoloase. Turnam o cana de apa, adaugam otetul, zaharul, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 30 min. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.


Luam sosul de pe foc si il turnam il blender si mixam cateva secunde pentru a obtine un sos foarte fin.


Turnam sosul inapoi in vas si il punem din nou pe foc impreuna cu chiftelele si foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic inca 10 minute.


Servim cald!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

DIANA B 1

27.02.2013, 11:40

Din toate retetele , pe-a ta am ales-o , ptr meniul de azi

CookieMonster 1

01.04.2013, 14:24

ce-mi plac cum au iesit!

Xandrinne 1

20.05.2014, 06:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate