Chiftelute albe

de anisoara in Pui, 17 Ian 2010 | 8008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne tocata din piept de pui
  • 200 gr de cascaval ras
  • un ou
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute albe:


1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile carnea tocata.

2. Se ung mainile cu ulei si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns in prealabil cu ulei.

3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.

4. Se misca putin platoul cu chiftelete de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita cu putin ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca.
Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile ca sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute.Gata.
Chiftelutele s-au copt.

Se pot servi la masa ca atare sau se prepara un sos beshamel si se adauga pe ele. Sau voi expune o salata preparata cu aceste chiftelute.

http://www.bucataras.ro/retete/3431/salata-picanta-cu-chiftelute-albe.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute albe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Miha 1

19.01.2010, 00:20

Imi place reteta asta!

Adinuta 1

19.01.2010, 00:45

si eu vazusem salata picanta si nu stiam despre ce chiftelute picante e vorba. M-am lamurit si mie imi place stilul tau de a gati

iry-gabriela 1

25.05.2012, 00:10

interesante si cred ca bune rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

ieri la 20:39

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci