Chiftelute cu dovlecel si cartof

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2011 | 18461 vizualizari

 

Chiftelute cu dovlecel si cartof le-am incercat pentru prima data si sincer, sunt uimita de rezultat. Foarte bine au crescut, foarte gustoase si usor de preparat. Se pot servi ca atare in zilele de post sau garnitura langa o carnita suculenta, in zilele "de dulce".

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, curatat de coaja si dat pe razatoarea mica
  •  2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1/2 lingurita bulion
  • sare, piper si mult marar tocat.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si cartof:

Chiftelutele cu dovlecel si cartof se pregatesc astfel:


Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.


Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si se rumenesc in ulei incins.


Eu le-am facut alaturi si o salata de castravete cu marar: am curatat castravetele de coaja, l-am taiat feliute, am presarat sare, ulei de masline, marar tocat din belsug si putina zeama de lamaie (sau otet diluat cu apa).


Chiftelutele cu dovlecel si cartof sunt o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

10.08.2011, 09:43

delicioase !

divainbucatarie 1

10.08.2011, 10:48

ionela2682 1

11.08.2011, 13:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din ghebe