Chiftelute cu dovlecel si cartof

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2011 | 19285 vizualizari

 

Chiftelute cu dovlecel si cartof le-am incercat pentru prima data si sincer, sunt uimita de rezultat. Foarte bine au crescut, foarte gustoase si usor de preparat. Se pot servi ca atare in zilele de post sau garnitura langa o carnita suculenta, in zilele "de dulce".

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, curatat de coaja si dat pe razatoarea mica
  •  2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1/2 lingurita bulion
  • sare, piper si mult marar tocat.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si cartof:

Chiftelutele cu dovlecel si cartof se pregatesc astfel:


Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.


Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si se rumenesc in ulei incins.


Eu le-am facut alaturi si o salata de castravete cu marar: am curatat castravetele de coaja, l-am taiat feliute, am presarat sare, ulei de masline, marar tocat din belsug si putina zeama de lamaie (sau otet diluat cu apa).


Chiftelutele cu dovlecel si cartof sunt o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

10.08.2011, 09:43

delicioase !

divainbucatarie 1

10.08.2011, 10:48

ionela2682 1

11.08.2011, 13:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu sunca si legume