Chiftelute cu dovlecel si cartof

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2011 | 16829 vizualizari

 

Chiftelute cu dovlecel si cartof le-am incercat pentru prima data si sincer, sunt uimita de rezultat. Foarte bine au crescut, foarte gustoase si usor de preparat. Se pot servi ca atare in zilele de post sau garnitura langa o carnita suculenta, in zilele "de dulce".

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, curatat de coaja si dat pe razatoarea mica
  •  2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1/2 lingurita bulion
  • sare, piper si mult marar tocat.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si cartof:

Chiftelutele cu dovlecel si cartof se pregatesc astfel:


Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.


Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si se rumenesc in ulei incins.


Eu le-am facut alaturi si o salata de castravete cu marar: am curatat castravetele de coaja, l-am taiat feliute, am presarat sare, ulei de masline, marar tocat din belsug si putina zeama de lamaie (sau otet diluat cu apa).


Chiftelutele cu dovlecel si cartof sunt o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

10.08.2011, 09:43

delicioase !

divainbucatarie 1

10.08.2011, 10:48

ionela2682 1

11.08.2011, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume