Chiftelute cu sos

de janet in Porc, 29 Mai 2010 | 4238 vizualizari

 

Nu eram sigura ca vreau sa postez mincarea asta .....asa ca nu am poza decit la final!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc ,tocata
  • 4 oua
  • 2 cartofi fierti ,nu prea mari
  • o capatina de usturoi,nu prea mare
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos:



Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici
apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu
palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au prajit le-am pus intr-o cratita
si peste ele am pus un sos format din:

-3 linguri de pasta de tomate
-o lingurita de faina
-o lingurita de zahar
-2 frunze de dafin
-o cana si jumate de apa

Intr-un bol punem pasta de tomate ,faina ,zaharul sarea ,amestecam bine si apoi punem apa.Tot amestecul il punem peste
chiftelutele din cratita ,punem si frunzele de dafin si lasam pe foc ,sa dea citeva clocote.
Daca sosul se ingroasa prea mult mai adaugam un pic de apa .
Servim linga piure de cartofi,orez sau in cazul meu,macaroane.Este una dintre mincarurile preferate ale lui Dragos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

janet 1

29.05.2010, 22:49

Intradevar,sint foarte bune,pentru ca si mie imi plac ,tare mult!
Va multumesc!

nadina73 1

29.05.2010, 23:31

vreau si eu ,daca pun furcile pot veni

Dana_Retetegg 1

09.01.2011, 00:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc