Varza cu carne ca la Beclean

de amalia01 in Porc, 31 Ian 2016 | 815 vizualizari

 

Va spuneam eu candva, ca sunt un mix de olteanca si ardeleanca. Prin urmare, in bucataria mea vei gasi mereu influente din ambele zone. 
Si pentru ca m-am casatorit cu un ardelean get-beget de pe Somes, am mai invatat cate ceva si de la mama-soacra.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mare
  • 200 g slanina afumata
  • 500 g carne de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 cani de apa
  • 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne ca la Beclean:

Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.



Varza o toci marunt.



Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata.



Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia.



Continui cu inca un strat de varza si carne, condimentate corespunzator.



Inchei cu varza tocata, iar deasupra pui si boia.



Torni apa si dai cratita la cuptor, la foc mic, pentru cca 3 ore.



Servesti cu smantana (ca in Ardeal) si cu ardei iute (ca in Oltenia) , dar si cu multa dragoste (ca la mine...).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne ca la Beclean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:43

Delicioasa!

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:20

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:41

buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carnati de casa