Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

de papabundetot in Porc, 3 Mai 2014 | 1675 vizualizari

 

Saptamana aceasta daca tot a avut inclus un weekend prelungit,am profitat din plin si am tot incercat retete noi,care mi-au venit in minte,se pare ca am avut si ceva inspiratie deoarece desi am gatit mult parca tot nu mai avem nimic pregatit acum pentru a manaca ceea ce inseamna ca a fost bun si s-a mancat,iar asta nu poate decat sa ma bucure :) Desi nu sunt o mare adepta a rosiilor in mancare,am avut totusi pofta sa fac un sos de rosii cu busuioc pentru ca imi imaginasem ca iese bun si nu m-am inselat,a fost o mancarica apreciata de ai mei dar chiar si mie mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru chiftele:
  • 500 gr carne macinata de porc
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita sos de ardei iuti
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 usturoi verde si 1 catel
  • 6-7 frunze busuioc
  • Pentru sos:
  • 800 gr rosii fara pielite taiate cubulete (Cirio)
  • 7-8 frunze busuioc tocate marunt
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita curry praf
  • 1 lingurita zahar
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii si busuioc:

Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.


Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.


Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.


A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

04.05.2014, 11:34

JulyCris 1

04.05.2014, 21:03

Yumy!

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 16:35

chiar mi-e pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos de rosii