Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de Miha in Mancaruri de legume, 18 Oct 2010 | 14504 vizualizari

 

...daca tot mi-a adus aminte Corina de ele...;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina.


Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de cartofi. Cu o paleta se intorc de pe o parte pe alta. Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de grasime.


Sosul de rosii:


Sucul de rosii se pune la fiert impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, busuioc si oregano. Se dau cateva clocote, pana se elibereaza aromele.


Se toarna sosul peste chiftelutele calde si se servesc presarate cu patrunjel verde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

nadina73 1

21.10.2010, 17:32

vreauuuuuuudar parca vad ca zici fati

adry88 1

30.05.2011, 21:37

tare bune

Bya Ralu 1

31.05.2013, 22:34

ce bunnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu feta, usturoi, smantana si parmezan la cuptor