Chiftelute de ciuperci de padure

de anca_rm in Mancaruri de legume, 21 Feb 2020 | 6706 vizualizari

 

Imi place sa merg dupa ciuperci prin padure dimineata devreme. Pe la noi la ciupercile de padure li se spune bureti. In toamna am cules si am pus la congelator. Din palariile lor pregatesc tocanite, iar piciorusele le-am pus separat si le-am folosit la sarmale si chiftelute.
De aceasta data am scos o punga de picioruse de hribi si am pregatit niste chiftelute fara carne pe care le-am prajit in ulei. Aceste chiftelute se pot coace si in cuptor si sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci de padure
  • 2 catei de suturoi
  • 2 cartofii medii
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 50 gr pesmet
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ciuperci de padure:

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic.

Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de lingurita), pesmetul, patrunjelul verde si ouale. Amestecam foarte bine compozitia. Daca iese prea moale, se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse, nu ar mai trebui sa adaugati nimic (se pot strange in pumn ca sa iasa foarte bine apa din ele).

Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua degete) si pana se incinge formam chiftelutele.

Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.

Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de aperitive.

TIPS-URI

1

la cuptor trebuie tinute cam 30 minute

2

se poate adauga ceapa si usturoi verde

3

se pot folosi ciuperci de cultura, se macina crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

22.02.2020, 17:25

Minunate!

Rocsi 1

22.02.2020, 20:56

Cat de bune si gustoase sunt!

dantes 1

23.02.2020, 10:56

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane