Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc

de oanapl in Curcan, 1 Feb 2017 | 1779 vizualizari

 

Desi chiftelele prajite in ulei sunt mai gustoase, noi le preferam pe cele gatite la cuptor, deoarece sunt mai sanatoase. Deoarece sunt mai uscate asa, le pregatesc cu un sos de rosii si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 cepe mici
  • 4-5 ramuri mari de busuioc (busuioc uscat)
  • 1 conserva de rosii intregi in bulion
  • 1-2 linguri de zahar brun
  • sare
  • piper
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc:

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi sosul pe foc potrivit pentru 10-15 minute.

Pui carnea tocata intr-un castron potrivit. Inmoi felia de paine in apa, o storci bine, o rupi bucatele mici si o adaugi peste carne, impreuna cu oul, nucsoara, 1 catel de usturoi zdrobit, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Framanti bine compozitia, pana cand se omogenizeaza perfect, apoi, cu palmele umezite, formezi chiftelute, rulandu-le intre palme. Asezi chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute.

Intre timp, pasezi sosul cu blenderul, si adaugi, dupa gust, sare, piper si 1-2 lingura de zahar.

Asezi chiftelele intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate si torni sosul peste chiftelute si le dai la cuptor inca 10-15 minute.

Chiftelutele in sos de rosii cu busuioc pot fi servite cu garnitura de paste sau de cartofi. Eu am pregatit un piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

02.02.2017, 12:19

Va multumesc de aprecieri!

Gherca Daniela 1

02.02.2017, 17:08

mmm ce bun!

miki_a 1

04.02.2017, 22:03

🍝🍝🍝

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

ieri la 18:16

Prajitura de toamna cu fructe si budinca

de oanapl 6

ieri la 16:19

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii