Chiftelute de dovlecei

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2011 | 3556 vizualizari

 

Ptr ca tot este vremea lor , iata ...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 3 oua mari
  • concentrat de legume dupa gust
  • 3-4 catei de usturoi , sau 2-3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 7 linguri de faina
  • piper dupa gust
  • sare , daca mai este nevoie
  • ulei suficient ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de cateva minute. Se curata usturoiul, mararul si patrunjelul si se taie marunt (usturoiul catei, se piseaza). Se amesteca dovleceii cu ouale batute spuma, se adauga si celelalte ingredinte, obtinandu-se o compozitie de consistenta unei smantani groase .

Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se pune cate o lingura din compozitie, rumenindu-se pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se consuma cu mujdei de usturoi sau nu, atat calde cat si reci .

Eu le mananc asa , pur si simplu si fara paine .

PS Ptr ca nu m-am gandit c-o voi posta , n-am facut mai multe poze ... sorry

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)