Chiftelute de dovlecei cu orez

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2016 | 1501 vizualizari

 

Dovlecei sunt minunati in aceasta perioada ,si cand ajung in gradina si ii vad cat sunt de frumosi si cruzi incerc tot felul de combinatii. De data asta am incercat chiftele de dovlecei cu orez coapte la cuptorul din curte .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (500-600gr)
  • 2 morcovi proaspeti
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 cartofi
  • jumate ardei rosu
  • frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel si telina
  • 2 oua
  • 100 gr pesmet
  • 1 cana orez
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu orez:

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca .


Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine .


Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.


Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.


Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa(20-30 minute).


Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau maioneza daca va place .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:21

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:20

ce bunatati

miki_a 1

17.08.2016, 16:59

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa